Forum PWSZ AS w Walbrzychu Strona Główna
Home FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy Galerie Rejestracja Profil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zaloguj

Idź do strony 1, 2  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum PWSZ AS w Walbrzychu Strona Główna -> Humor -> Kobiety takie badzcie a mezczyzni bede nosic was na rekach!!
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dawidmajka
V Starszy wagarowicz

Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/3
Skąd: do końca szkoły jeszcze tylko 15 dni... (na dzień 18.04.2007)

PostWysłany: Pią 18:07, 08 Gru 2006    Temat postu: Kobiety takie badzcie a mezczyzni bede nosic was na rekach!!

artkol z "Housekeeping Monthly" 13 May 1955
kilka porad dla idealnej kobiety:)
* Przygotuj obiad. Zaplanuj go wcześniej, nawet poprzedniego wieczora, tak by pyszna potrawa czekała na jego przyjście. W ten sposób dajesz mu znać, że myślałaś o nim i przejmujesz się jego potrzebami. Mężczyzna jest głodny, kiedy wraca do domu i perspektywa dobrego posiłku (zwłaszcza jego ulubionego dania) to część niezbędnego ciepłego powitania.

* Przygotuj się. Odpocznij 15 minut, byś była odświeżona na jego przyjście. Popraw makijaż, zawiąż wstążkę na włosach i wyglądaj promiennie. Pamiętaj, że on właśnie wraca z pracy, gdzie napatrzył się na zmęczonych ludzi.

* Bądź trochę bardziej radosna i trochę bardziej interesująca dla niego. Coś musi rozświetlić jego nudny dzień - to twój obowiązek.

* Posprzątaj. Przed jego przyjściem ogarnij wzrokiem główną część mieszkania.

* Pozbieraj podręczniki, zabawki, papiery itp. i odkurz stoły.

* W czasie zimnych miesięcy powinnaś rozpalić ogień w kominku, by on mógł się zrelaksować. Twój mąż poczuje, że jest w raju, w świątyni odpoczynku i porządku, co tobie również polepszy samopoczucie. Przecież dbanie o jego komfort przyniesie ci ogromną satysfakcję.

* Przygotuj dzieci. Przeznacz kilka minut, by umyć im ręce i buzie (jeśli są małe), uczesać włosy i, jeśli to konieczne, przebrać je. To małe skarby i on chce zobaczyć je w tej roli. Na czas jego przyjścia wyeliminuj hałas zmywarki, suszarki i odkurzacza. Zachęć dzieci, by były cicho.

* Uciesz się, że go widzisz.

* Powitaj go ciepłym uśmiechem i okaż szczerość w twoim pragnieniu ucieszenia go.

* Wysłuchaj go. Być może masz wiele ważnych rzeczy, o których chcesz mu opowiedzieć, ale moment jego przyjścia nie jest właściwy. Niech mówi pierwszy - pamiętaj, jego tematy konwersacji są ważniejsze niż twoje.

* Spraw, by ten wieczór był tylko dla niego. Nigdy nie narzekaj, gdy wróci do domu późno lub wychodzi na kolację lub w inne miejsce bez ciebie. Spróbuj zrozumieć, że żyje w świecie napięć i stresu.

* Twój cel: spróbuj sprawić, by dom był miejscem spokoju i porządku, gdzie twój mąż będzie mógł odświeżyć ciało i umysł.

* Nie witaj go narzekaniem i problemami.

* Spraw, by było mu wygodnie. Zaproponuj, by się oparł na wygodnym fotelu lub by położył się w sypialni. Przygotuj mu coś chłodnego lub ciepłego do picia.

* Ułóż dla niego poduszki i zaproponuj, że zdejmiesz mu buty. Mów cichym, kojącym i miłym głosem.

* Nie kwestionuj tego, co robi, nie podważaj jego sądów. Pamiętaj, to on jest panem domu i zawsze czyni swoją wolę sprawiedliwie i rozmyślnie. Nie masz prawa tego kwestionować.

* Dobra żona zawsze zna swoje miejsce.

ach gdzie sie podzialy takie kobiety :)
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Grzemek
VII Kanciarz kolokwiowy

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pią 18:31, 08 Gru 2006    Temat postu:

no i teraz czekam na komentaze wscieklych feministek ze ow tekst jest zbyt szowinistyczny!;) gdyby takie byly kobiety i gdyby mezczyzni mieli w swojej krwi kodeks rycerski... zycie byloby zbyt piekne i zbyt proste;) ale fajnie pomazyc o takiej zonie... ;)
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Frozen_Shade
VII Kanciarz kolokwiowy

PostWysłany: Pią 18:54, 08 Gru 2006    Temat postu:

To jest tak napisane, jakby kazda kobieta nie pracowala i siedziala w domu.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Dorian Gray
MODErator

PostWysłany: Sob 1:44, 09 Gru 2006    Temat postu:

To jest w ogóle głupie i opierające się na tym samym, nudnym już stereotypie.

Zieeefff...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
PlayR
AdministratoR / CAMEratoR

PostWysłany: Sob 2:15, 09 Gru 2006    Temat postu:

A może małe alter, tak dla zabawy?

* Nie rób kolacji. Jak przyjdzie godny, to sam sobie zrobi. Kiedyś jak byli głodni to polowali. Niech przypomni sobie gdzie jego miejsce w naturze.

* Przygotuj się. Odpocznij 3 godziny, byś była gotowa psychicznie na jego przyjście. Może zrobić wojnę jak nie będzie obiadu. Nie poprawiaj makijażu, najlepiej w ogóle go nie rób. Jak zobaczy że nie ma posiłku sam pomaluje ci oczy na fioletowo. Pamiętaj, że on właśnie wraca z pracy, gdzie zaliczył przynajmniej 2 sekretarki więc nie jesteś już dla niego atrakcyjna.

* Nie pokazuj żadnych oznak radości. Niech nie myśli że wszystko jest dobrze, na swoim miejscu i czujesz się wspaniale.

* Posprzątaj. Przy kłótni lepiej nie potknąć się o walające się na podłodze butelki po piwie. Jeśłi on się przewróci to pół biedy ale pomyśl też o sobie.

* Pozbieraj podręczniki kamasutry, zabawki z telesprzedaży po pólnocy, papiery toaletowe itp bo jeszcze niepotrzebnie się facet nakręci i mu się zachce...

* W czasie zimnych miesięcy powinnaś rozpalić ogień w kominku. Jak nie będzie umiał włączyć kuchenki to niech smaży kiełbsę przy ognisku.

* Przygotuj dzieci. Schowaj w bezpiezcne miejsce albo wyślij do mamy. Chroń swoje pociechy przed przemocą. Jak syn dorośnie to wpier**** ojcu.

* Nawet nie udawaj, że się cieszysz (patrz punkt 3)

* Powitaj go. Najlepiej oglądając ulubioną telenowelę i z papierosem w ręku siedząc na jego ulubionym fotelu.

* Wysłuchaj go. Codziennie pieprzy to samo ale jak się wygada to może będzie spokojniejszy. Nie ściszaj telewizora i tak nie zrozumie że go ignorujesz. On też nie ścisza gdy ogląda mecz.

* Spraw, by ten wieczór był tylko dla niego. Najlepiej zostaw go samego w domu. Idź do koleżanki albo do fryzjera. Tylko zakręć gaz i powykręcaj korki. Będzie się przez cały wieczór męczył naprawiając nieistniejące usterki. Szybciej przez to zaśnie.

* Twój cel: spróbuj sprawić, by dom był miejscem spokoju i porządku. Pozbądź się tego darmozjada.

* Nie witaj go narzekaniem i problemami. I tak nie zrozumie i będzie udowadniał, że jego problemy są poważniejsze.

* Spraw, by było ci wygodnie. Zaproponuj, by położył w pokoju gościnnym. Wytłumacz że masz grypę. On się nie szczepi bo uważa że jest nie do pokonania, ale jak zagrożenie jest bezpośrednie to zmięknie.

* Daj mu jakiś zagłówek żeby rano nie narzekał na bóle w karku i wykręcał się przed pójściem do pracy. Mów cichym, kojącym i miłym głosem. Poczuje się jak u mamy i szybko zaśnie.

* Nie kwestionuj tego, co robi. Nie podważaj jego sądów. Zrobi to sędzia we właściwym czasie.

* Dobra żona zawsze zna swoje miejsce!!
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Grzemek
VII Kanciarz kolokwiowy

PostWysłany: Sob 12:40, 09 Gru 2006    Temat postu:

PlayR zaj.....a riposta!:) heheh
Powrót do góry
Zobacz profil autora
SaRa
VI Leser podrywacz

PostWysłany: Sob 13:14, 09 Gru 2006    Temat postu:

Nie wiem jak było 1955 roku ale z tego co widac to kobiety chyba nie pracowaly...

"Uciesz się, że go widzisz." heheh moj piesek sie zawsze cieszy jak mnie widzi :D z tego co napisali w tym poradniku wnioskuje ze kobieta miala ogromne pole do popisu i wewnetrznego rozwoju :) jak ja sie ciesze ze takie czasy minely :D

PlayR to co napisales jest megaaaa :D:D hehe polewka :D

Grzemek napisał:
no i teraz czekam na komentaze wscieklych feministek ze ow tekst jest zbyt szowinistyczny!;) gdyby takie byly kobiety i gdyby mezczyzni mieli w swojej krwi kodeks rycerski... zycie byloby zbyt piekne i zbyt proste;) ale fajnie pomazyc o takiej zonie... ;)

to prawda ze ten poradnik jest beznadziejny Laughing i nie jestem feministka piszac to Razz
gdyby takie byly kobiety to nie chcialabym nia byc
przykro mi ze marzysz o kobiecie ktora by udawala ze sie cieszy na Twoj widok hehe i nie miala nic do powiedzienia tylko " masz racje kochanie" Laughing
jajku no nie moge sie przestac smiac
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Grzemek
VII Kanciarz kolokwiowy

PostWysłany: Sob 13:53, 09 Gru 2006    Temat postu:

heheh no tak uklon dla Jaśnie Pani znajacej zycie w zwiazkach;)

A tak wogole to fajnie jakby powstaly 2 kodeksy dla pan i panow oczywiscie spisane i przestrzegane... ciekawe jakby zycie wygladalo... sielanka lub tez vendeta;)

fakt faktem kiedys kobiety mialy ciezkie zycie:/ teraz maja je mezczyzni...
... dla czepialskich: TAK JESTEM MESKA SZOWINISTYCZNA SWINIA! hehhe peace crazy womens;)
Powrót do góry
Zobacz profil autora
theo19
V Starszy wagarowicz

PostWysłany: Sob 14:08, 09 Gru 2006    Temat postu:

no coz....do feministek nie naleze, ale uwazam ze podany wyzej stereotyp sprawdza sie tylko w zwiazkach gdzie kobieta siedzi w domu i nie ma nic do powiedzenia na zaden temat. masakra! Confused wiadomo ze dla faceta z ktorym jestem moge zrobic wszystko by go uszczesliwic. gorzej jak druga strona nie jest w stanie tego odwzajemnic... gorzej jest gdy to np facet staje sie taka kura domowa ktora na kazde pytanie odpowiada: "tak kochanie", "dobrze kochanie", "masz racje kochanie"-wtedy zwiazek staje sie nudny, bo nie masz partnera do dyskusji,a czasem fajnie jest sie podzielic swoim zdaniem i poznac zdanie innych. Ej rycerzu w bialej zbroi gdzie jestes?? Rolling Eyes
Powrót do góry
Zobacz profil autora
dawidmajka
V Starszy wagarowicz

PostWysłany: Nie 20:39, 10 Gru 2006    Temat postu:

ehh
faceci jacy wy jestescie prosci....
kiedys kolezanka mi tak powiedziala!!
i przyznam ze miela racie!!!
powiem tyle brzoskinia to nie kolor...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
SaRa
VI Leser podrywacz

PostWysłany: Nie 23:48, 10 Gru 2006    Temat postu:

dawidmajka napisał:
powiem tyle brzoskinia to nie kolor...

brzoskwiniowy Exclamation jaki ładny kolor Razz mozna byc prostym Very Happy byle nie prostakiem... co by nie bylo i tak bedziemy sie łaczyc w pary
tak to juz jest na tym świecie.

Pozdro Majka ;)
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Diabel
Emerytowany Diabeł

PostWysłany: Pon 0:05, 11 Gru 2006    Temat postu:

Nie no może sie powtórze ale taki stereotyp jest wogóle nie dfo przyjęcia poradnik jest totalnie do bani na stos z nim na stos!!
Przeciez w dzisiajszej dobie czasu to ja bym w życiu nie kazał i nie oczekiwał od mojej żony że jak przyjde z domu to ma mi buty zdejmować sprzątać i nie wiem co jeszcze a pffff bzdura kompletna
Ale wymagałbym czegoś innego :D Tego ze późnym wieczorem wypijemy sobei lampke szampana po cięzkim dniu a potem się poządnie odprężymy (i znowu sie nie wyśpimy) RazzP
Pozdro from hell:)
Powrót do góry
Zobacz profil autora
theo19
V Starszy wagarowicz

PostWysłany: Pon 16:55, 11 Gru 2006    Temat postu:

Diabeł czytasz w myslach kazdej kobiety chyba;> dobrze Cie ta Twoja wyszkolila. Gorzej jak kobieta szampana nie lubi...:)))
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Diabel
Emerytowany Diabeł

PostWysłany: Pon 21:17, 11 Gru 2006    Temat postu:

theo19 napisał:
Diabeł czytasz w myslach kazdej kobiety chyba;> dobrze Cie ta Twoja wyszkolila. Gorzej jak kobieta szampana nie lubi...:)))

NO wkońcu jestem Diabłem z krwi i kości prawda i mam jakąś tam swoja moc;] I żadna moja mnie nie szkoliła;] Co do szampana to poprostu zalezy od preferencji:)
Powrót do góry
Zobacz profil autora
SaRa
VI Leser podrywacz

PostWysłany: Wto 15:52, 12 Gru 2006    Temat postu:

theo19 napisał:
Diabeł czytasz w myslach kazdej kobiety chyba;> dobrze Cie ta Twoja wyszkolila.

nie wiedzialam ze udany zwiazek polaga na odpowiednim wyszkoleniu Razz a jak uda mi sie faceta wyszkolic to go pewnie zostawie bo nie chce byc z marionetka Confused na szczescie trafil mi sie ktos szczegolny, ktos kogo nie radzilabym szkolic Razz po prostu ogólny szacunek i akceptacja, no i trooche szaleństwa
Powrót do góry
Zobacz profil autora
theo19
V Starszy wagarowicz

PostWysłany: Śro 13:16, 13 Gru 2006    Temat postu:

saro-nie chodzilo mi o wttresowanie w doslownym tego slowa znaczeniu. raczej o to ze nauczyla go tego, czego pragna kobiety. i chyba o to chodzi-dobra komunikacja. prosze na przyszlosc czytaj dokladnie co pisze. pozdrowienia dla Diabelka i jego kobiety!Razz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
SaRa
VI Leser podrywacz

PostWysłany: Śro 17:32, 13 Gru 2006    Temat postu:

hmm po jednym zdaniu ciezko wywnioskowac co kto mial na mysli Razz kwestia wyjasnienia i po sprawie, a slowo "wyszkolila" jest rozumiane jak widac na dwa sposoby wiec moglam zle zinterpretowac ;) pozdrawiam :D
Powrót do góry
Zobacz profil autora
theo19
V Starszy wagarowicz

PostWysłany: Śro 17:47, 13 Gru 2006    Temat postu:

ja rowniez pozdrawiam:) wierz mi ze wyszkolony facet to nic fajnego;/ czasem sie zdarza nawet ze sam sobie narzuca rygor i zachowuje sie jak mieczak;/ oj byle takich jak najmniej:P a tak wogole to wyobraz sobie ze ktos by wyszkolil Diabla-ble hle hle :D
Powrót do góry
Zobacz profil autora
dawidmajka
V Starszy wagarowicz

PostWysłany: Nie 16:56, 17 Gru 2006    Temat postu:

oj drodzy formumowicze...
zwiazek polega na narzucaniu sobie nawzajem tego czeo sie prabnie i na rozumieniu tego czego pragnie ta druga strona...
i to ze kobieta szkoli faceta to bardzo dobrze!!! i to ze facet szkoli kobiete to tez bardzo dobrze!!! szkolenie nie rowna sie tresowanie!!:)
jesli nie czerpiemy od drugiej strony tego co ma najlepsze to co nam po takim zwiazku? a ja bym chcial przyjsc do domu i zjesc obiad który ugotowala moja zona!!! zwlaszca jesli jest tak jak w tym poradniuku ze ona nie pracuje!!! oczywiscie skrajnosci sa najlepsze ale nie mozna popadac w przesade i tu jest pies pogrzebany...
kobiety przeciez wy same nie wiecie czego chcecie!!!! a z kaz my to mamy wiedziec....
biedny jest los faceta....
biadel=pantoflasz!!!!;p
pozdro dla ciebie z piekla, 777 nowy lepszy szatan
Powrót do góry
Zobacz profil autora
SaRa
VI Leser podrywacz

PostWysłany: Nie 23:52, 17 Gru 2006    Temat postu:

szkolenie, tresowanie, gotowanie.... co za róznica!! najwazniejsze aby sie podobalo i jej i jemu !! a jak wiadomo kazdy lubi co innego i dlatego jest ciekawie :D
oby ta żona ugotowala z checi obiadek bo inaczej bedzie niesmaczny Razz
poruszylismy strasznie głęboki i powikłany temat, ciezko pisac o udanych zwiazkach jak dookola wszystko sie wali.... "czy to świat jest zły, czy my...?"

dawidmajka napisał:
zwiazek polega na narzucaniu sobie nawzajem tego czeo sie prabnie

związek czy tez partnerstwo nie polega na narzucaniu sobie czegokolwiek, nawet pragnien, najpiekniejsze jest uczenie sie drugiego czlowieka i to niekoniecznie wynika ze "szkolenia", wystarczy chciec poznac kogos tak jak on sam siebie nie poznał i zaskoczyc gdy przyjdzie pora ;) w moim rozumieniu partnerstwo polega na wzajemnym poznawaniu, czas to dobry nauczyciel i nie zawsze słowa oddadza to co mowi serce...
jak juz wspomnialam.. temat rzeka... niestarczyloby życia aby napisac to co należy...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
dawidmajka
V Starszy wagarowicz

PostWysłany: Śro 22:23, 20 Gru 2006    Temat postu:

co to za zwiazek w który wszystkiego musze sie domyslac dowiadywac i nigdy nie wiem czy wiem na pewno??!!
co to za związek który motywuje mnie tylko do domysłów a nie do konkretów??!!
poza tym powim na podsumowanie tyle: jestescie kobiatami.... i to wszystko tlumaczy dosłownie wszystko...
pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora
SaRa
VI Leser podrywacz

PostWysłany: Śro 23:12, 20 Gru 2006    Temat postu:

dawidmajka napisał:
poza tym powim na podsumowanie tyle: jestescie kobiatami.... i to wszystko tlumaczy dosłownie wszystko...
pozdrawiam

seksista Exclamation Razz Razz Razz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
dawidmajka
V Starszy wagarowicz

PostWysłany: Czw 6:46, 21 Gru 2006    Temat postu:

WIEM!!!
i nie ukrywam tego!!!:)
JESTEM SEKSISTA!!!!
:) ;);p:D
Powrót do góry
Zobacz profil autora
fiks11
IV Młodszy kujon

PostWysłany: Czw 11:13, 21 Gru 2006    Temat postu:

dawidmajka napisał:
pozdrawiam >>>>>>>>>>>

Zgadzam sie w 100% !!!!!
Prosty przykład z życia kolezanka wpada do sklepiku biegnie i krzyczy ja chce kawe ja chce kawe :) poczym wraca z marsem siada i mówi dllaczego mam marsa skoro chciałam kawe ? Na co skacowany obok koles : " bo jestes kobieta " :):)
Powrót do góry
Zobacz profil autora
SaRa
VI Leser podrywacz

PostWysłany: Czw 15:12, 21 Gru 2006    Temat postu:

fiks11 napisał:
Zgadzam sie w 100% !!!!!
Prosty przykład z życia kolezanka wpada do sklepiku biegnie i krzyczy ja chce kawe ja chce kawe :) poczym wraca z marsem siada i mówi dllaczego mam marsa skoro chciałam kawe ? Na co skacowany obok koles : " bo jestes kobieta " :):)

Qpiła marsa bo albo ma problemy z pamiecia, albo jest niezdecydowana, może równiez działac pod wpływem impulsu Laughing

to nie ma nic do kobiecosci Razz

faceci pffffffff Razz Razz Razz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum PWSZ AS w Walbrzychu Strona Główna -> Humor Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do: